HungarocontrolHungarocontrol - Főoldal
HungarocontrolHungarocontrol
Hírek
Események
Állásajánlatok

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A magyar légiforgalmi irányítók felkészültek az ukrán tragédia miatt megnövekedett légi forgalom kezelésére.

Eltűnt egy fehér folt Európa légi közlekedési térképéről.

A Koszovó feletti légiforgalmi irányítást a magyar léginavigációs szolgálat végzi. Jelentős mértékben átalakította Európa légi közlekedését a 15 év elteltével újra megnyílt Koszovó feletti magas légtérben átrepülő polgári légi forgalom. A HungaroControl Zrt. NATO-felkérés alapján teljesített, országhatárokon átívelő távszolgáltatása révén a légtér elérte teljes kapacitását. A légtérnyitási projekt végrehajtásában közreműködő magyarországi és nemzetközi szervezetek díszünnepséggel emlékeztek meg a sikeres megvalósításról a technikai lebonyolítást végző magyar légiforgalmi szolgálat budapesti székházában, és felavatták a Koszovó Parkot.

Sajtóközlemény

GATE ONE: fontos, hogy tagjaink részt vegyenek az európai légiforgalmi irányítás átalakításában. Budapesten tanácskozott 11 közép-kelet-európai léginavigációs szolgálat vezetője.


Díjakat adott át a HungaroControl

A társaság éves fogadásán, 2014. január 30-án Szepessy Kornél vezérigazgató értékelte az elmúlt évet, majd szakmai elismeréseket adott át.

Új rádióállomások segítik a légiforgalmi tájékoztató szolgálat munkáját

Az ország észak-keleti és dél-nyugati határmenti régióiban a kis magasságokban közlekedő légijárművek személyzetével történő rádiókommunikáció lehetőségének javítása érdekében a HungaroControl új földi rádióállomások üzembe helyezését tervezi. 2013. május 31. után a légiforgalmi tájékoztató szolgálat (FIS) frekvenciáin az új és a korábbi rádióállomások eltolt vivőjű (CLIMAX) rendszerben fognak üzemelni. Részletek weboldalunkon a "Napi légtérfelhasználási terv aktuális információk menüpontban" vagy a mellékletben.

HungaroControl díjátadó

A HungaroControl hagyományos partnertalálkozóján, 2013. február 27-én átadásra kerültek a Társaság által alapított díjak. Részletek a mellékletben.


Irányítóképzés lezárása

A 2014. évben induló légiforgalmi irányító képzésre a jelentkezési határidő lejárt. Köszönjük a beérkezett pályázatokat. Üdvözlettel: HungaroControl Zrt. HR Csapata

On-line állás jelentkezés