HungarocontrolHungarocontrol - Főoldal
HungarocontrolHungarocontrol
Hírek
Események
Állásajánlatok

Előkelő pozícióban landolt a HungaroControl

A legnyereségesebb és legválságállóbb cégek között a léginavigációs szolgáltató. A HungaroControl Zrt. a 68. helyen áll a hazai társaságokat válságállóság szerint sorba állító friss, 2013-as eredményeket feldolgozó toplistán. A HVG összeállítása azokat a vállalatokat veszi számba, amelyek a pénzügyi-gazdasági válság 2008-as kezdőéve óta a legnagyobb mértékű profitnövekedést produkálták.

Sajtóközlemény

A Közép-Európai Funkcionális Légtérblokk (Functional Airspace Block Central Europe, FAB CE) léginavigációs szolgálatainak vezetői közös beszerzésre létrehozott vállalat alapító dokumentumait írták alá 2014. október 17-én a szlovéniai Brink-ben.

Együttműködési megállapodást írtak alá a FAB CE és a BLUE MED FAB légiforgalmi irányító szolgálatai

2014. augusztus 29-én együttműködési megállapodást írtak alá a FAB Central Europe és a szomszédos BLUE MED funkcionális légtérblokk léginavigációs Vezérigazgatói Tanácsai az európai légiforgalmi irányítás átalakításában történő aktívabb részvétel érdekében. A kooperáció az Európai Unió Egységes Európai Égbolt (SES) kezdeményezés szellemében a légiközlekedés optimalizálását, a hatékonyságának növelését és költségeinek csökkentését szolgálja. A funkcionális légtérblokkok (FAB-ok) közötti együttműködés stratégiai jellegű, a felek eredményességük javítására cserélnek majd technikai, operációs és oktatással kapcsolatos információkat.


Állami kitüntetés

2014. augusztus 22-én, Magyarország Köztársasági Elnöke megbízásából dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést adta át Hangyál Gyulának, a HungaroControl Zrt. ATM légiforgalmi igazgatójának, a magyar légiforgalmi irányítás, valamint a légiközlekedés biztonságos és folyamatos működtetése terén végzett több évtizedes kiemelkedő szakmai munkájáért.

Díjakat adott át a HungaroControl

A társaság éves fogadásán, 2014. január 30-án Szepessy Kornél vezérigazgató értékelte az elmúlt évet, majd szakmai elismeréseket adott át.

Új rádióállomások segítik a légiforgalmi tájékoztató szolgálat munkáját

Az ország észak-keleti és dél-nyugati határmenti régióiban a kis magasságokban közlekedő légijárművek személyzetével történő rádiókommunikáció lehetőségének javítása érdekében a HungaroControl új földi rádióállomások üzembe helyezését tervezi. 2013. május 31. után a légiforgalmi tájékoztató szolgálat (FIS) frekvenciáin az új és a korábbi rádióállomások eltolt vivőjű (CLIMAX) rendszerben fognak üzemelni. Részletek weboldalunkon a "Napi légtérfelhasználási terv aktuális információk menüpontban" vagy a mellékletben.


Jelentkezés légiforgalmi irányító képzésre

Tájékoztatunk Benneteket, hogy a 2015. évi légiforgalmi irányító képzésre 2014. szeptember 15-től lehet jelentkezni az alábbi linken keresztül, 2015. március 31-ig: Online képzés jelentkezéshez kérjük, kattintson ide!

légiforgalmi telekommunikációs-rendszerfejlesztő mérnök állásajánlat

támogató rendszerfejlesztő mérnök állás

On-line állás jelentkezés