HungarocontrolHungarocontrol - Főoldal
Hungarocontrol

Főoldal / Társadalmi Felelősségvállalás / Árvízkárosultak megsegítése

Adomány a bakonyi településeknek

 

2010 májusában a rendkívüli esőzések okozta árvíz komoly károkat okozott a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. Kőrishegyi radarállomása körül elhelyezkedő településeken.

Árvíz Borzavár

A HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. Társadalmi Felelősségvállalási Programjának szerves része természeti és társadalmi környezetének támogatása, így a Társaság folyamatos párbeszédet folytat a vidéki radarállomásai környékén elhelyezkedő településekkel, valamint rendszeres támogatásban részesíti az önkormányzatokat és azok törekvéseit.

Tudjuk, hogy az árvíz az ország más részeit is sújtja, azonban mi a működési környezetünkben lakók közvetlen támogatása mellett köteleztük el magunkat. Társaságunk vezetése úgy döntött, hogy a váratlan természeti csapás miatt nagyobb összeget csoportosít át ezen önkormányzatok céltámogatására.

A 2010. május-júniusi árvíz által sújtott, a kőrishegyi radarállomás környékén elhelyezkedő Bakonybél, Pénzesgyőr, Porva, Borzavár és Bakonyszücs településeknek összesen 15 millió forint céltámogatást nyújtott a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.

A legmagasabb összegben Bakonybél önkormányzata részesült. A megáradt Gerence patak elmosta a településen található hidat és az árkokat, a Bakonyból 100-200 kilogrammos kövek gördültek a patakmederbe. A házak udvarainak egy részét teljesen elöntötte az ár, így a telkek területe 2-3 méterrel csökkent.

A többi településen az utak, a híd, a sportpálya valamint számos ingatlan károsodott, néhány családot állataikkal együtt kellett kitelepíteni.

A támogatásokat 2010. június 21-én adtuk át a települések polgármestereinek. Társadalmi Felelősségvállalási Programunkhoz híven fenntartható vállalatként kezeljük természeti és társadalmi környezetünket.

árvíz Bakonybél

 

Vissza az oldal tetejére