HungarocontrolHungarocontrol - Főoldal
Hungarocontrol

Főoldal / Társadalmi Felelősségvállalás / Támogatott alapítványok

Támogatott Alapítványok

 

A HungaroControl büszke arra, hogy a hazai repülésben tevékenykedő vállalatok közül elsőként kötelezte el magát a társaság egészére kiterjedő Társadalmi Felelősségvállalás Program mellett. A program kiemelt területei a környezetvédelem, közvetlen társadalmi környezet és a gyermekekkel kapcsolatos karitatív tevékenység. Fontos irányelv, egy-egy kiemelt ügy következetes támogatása, ezért a társaság évről-évre jelentős összegeket ajánl fel három alapítványnak.


HORTOBÁGY MADÁRKÓRHÁZ Alapítvány

Az alapítvány célja elsősorban védett madarak állatorvosi gyógykezelése, állatkórházi ellátása, gyógyulásuk után a szabad természetbe való visszahelyezése. A madarak gyógykezelése 1991 óta a Hortobágyi Nemzeti Park által működtetett madár-repatriáló állomáson történik, ahová az ország minden részéből érkeznek sérült, beteg, védett-fokozottan védett madarak.

Ezek állatorvosi ellátása, utókezelése és teljes gyógyulása után, a jelenlegi feltételek között, mintegy 40%-ban visszavadításra kerülnek.

  madarkorhaz kislogo madarkorhaz 2

A Madárkórház nagy hangsúlyt fektet a környezeti nevelésre. Óvodásoknak, iskolásoknak tartanak előadásokat a madarak védelméről hogy már ebben a korban megszeressék a természetet. Egy-egy szelíd, a kórház által megmentett, de maradandó sérülése miatt a természetbe való visszaengedésre nem alkalmas madarat nézhetnek meg és símogathatnak a kisgyerekek.

Csacsogó, az egerészöly a HungaroControl Családi napi rendezvényén is vendégünk volt 2010 nyarán. A nagy meleg ellenére türelmesen viselte, hogy a bátrabbak karjára ültetik.

Csacsogó

 

 

Előző 1/4 

 

Vissza az oldal tetejére