HungarocontrolHungarocontrol - Főoldal
Hungarocontrol

Főoldal / Társadalmi Felelősségvállalás / Vörösiszap áldozatok segítése

Vörösiszap áldozatainak támogatása

 

A HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. támogatási alapot hozott létre a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére. A vállalat a magyar légtérben október hónapban átrepülő valamennyi gép után 100 forintot Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely települések támogatására ajánlott fel. Az alapon felül készpénzzel, autóval, mentőfelszerelésekkel, élelmiszerrel és budapesti gyerekkirándulással segítettük az érintett önkormányzatokat és a lakosságot.

A HungaroControl támogatási alapot hozott létre, és a munkatársai által irányított, a magyar légtérben, októberben átrepülő valamennyi gép után 100 forintot az iszapkatasztrófa érintettjeinek ajánlott fel.  Összesen közel 4,8 millió forint kerül a támogatási alapba.

Ebből a vállalat egy-egy millió forintos készpénztámogatást adott át a devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola, Óvoda és Művészetoktatási Intézmény, valamint a kolontári Táncsics Mihály Általános Iskola és Könyvtár vezetőjének, továbbá gyermekpszichológusok javaslatára devecseri és kolontári gyerekek egynapos budapesti kirándulását szervezte meg 2010. október 26-án.

A buszokon bohócok gondoskodtak a mosolyokról, a HungaroControlnál a gyerekek megismerkedhettek a légiforgalmi irányítás izgalmas világával, gyermekpedagógusok tartottak játékos foglalkozásokat, és délután a Csodák Palotájában ért véget a nap.

A HungaroControl a gyerekek támogatása mellett eddig közvetlenül az önkormányzatokat segítette. A katasztrófa után azonnal felvette a kapcsolatot a helyi polgármesterekkel, hogy a leggyorsabb és leghatékonyabb segítséget nyújtsa a katasztrófa sújtotta településeknek.

Devecserben a vörösiszap tönkretette az önkormányzat autóját, ami komoly akadályokat okozott a mentés és segélyezés megszervezésében. Ezért a HungaroControl egy terepjárót adományozott a településnek. Somlóvásárhely polgármestere védőfelszereléseket kért, így gumicsizmákat és munkaruhákat biztosított a vállalat, míg az Irányítástechnikai Dolgozók Független Szakszervezete 1 millió forintot a Magyar Kármentő Alap számlájára fizetett be.

gépkocsi átadása Devecseren

Szepessy Kornél vezérigazgató ádaja a gépkocsit Devecser polgármesterének.

vörösiszap károsult gyermekek látogatása 6

A kolontárról és devecserről érkező gyerekeket bohócok szórakoztatták a HungaroControl székházában.

vörösiszap károsult gyermekek látogatása 7

Néhányan a szimulátort is megnézhették.

vörösiszap károsult gyermekek látogatása 0

A kirándulás a Csodák Palotájában zárult.

Tekintse meg a gyermekekről szóló kisfilmünket:

 

 

 

Vissza az oldal tetejére