Repülésbiztonság és minőségirányítás

„A HungaroControl Zrt. alaptevékenysége léginavigációs szolgáltatás biztosítása Magyarország légterében és egyéb, szerződésekben meghatározott külföldi légterekben. Évente légi járművek százezrei, és így a rajtuk tartózkodó személyek milliói részesülnek közvetlenül vagy közvetve az általunk nyújtott speciális szolgáltatásokból. Elsődleges célunk, hogy ezeket a XXI. században elvárt biztonsági szinten és a lehető leghatékonyabb módon végezzük.

Annak érdekében, hogy minden alkalmazottunk eredményesen tudjon együttműködni a Társaság repülésbiztonsági teljesítményszintjének fenntartásában és javításában, integrált repülésbiztonság- és minőségirányítási rendszert működtetünk. Ezzel a rendszerrel tudjuk biztosítani, hogy tevékenységünk minden lépésénél figyelembe vegyük a repülésbiztonsági szempontokat, legyen az egy légi jármű személyzetének szóló irányítói utasítás, a HungaroControl Zrt. létesítményeinek védelme, erőforrások tervezése, egy eszköz beszerzése, vagy a berendezéseket karbantartó személyzet képzése.

A rendszer középpontjában a Repülésbiztonsági és minőségirányítási politika áll, melyben legfontosabb céljainkat és vállalásainkat deklaráljuk. 

Székely Zoltán
Biztonsági Igazgató
HungaroControl Zrt.”