A HungaroControl ismét találkozóra hívja a kisgépes világ képviselőit

A magyar légtér nem ellenőrzött részében is dinamikusan nőtt a forgalom az elmúlt években, ezért a repülések biztonságának megtartásához egyre fontosabb, hogy az itt közlekedő légtérhasználók és a HungaroControl Zrt. légiforgalmi szolgálatai között a lehető legjobb legyen az együttműködés.

Ennek megerősítésére és fejlesztésére szolgál a VFR Repülésbiztonsági Fórum, amit 2017 őszén hívott életre a HungaroControl Zrt. SQM (Safety és Quality Management) Osztálya. A tavalyi találkozón a részvétel és a visszajelzések egyaránt azt mutatták, hogy a „kisgépes” társadalom részéről is van igény az ilyen párbeszédre, ezért a rendezvény folytatódik.

Május 11-én, pénteken, 09:30-tól a HungaroControl Zrt. székházába várja a VFR szerint, kis magasságon repülő pilótákat, a repülő egyesületek, repülőterek és pilótaképző iskolák képviselőit, és mindenki mást, aki érintve érzi magát a repülésbiztonságban.

Míg a 2017-es fórumon a légtérsértések elkerülésén volt a hangsúly, idén több szó lesz a kis magasságú VFR repülések biztonságának fokozásáról általában. A HungaroControl Zrt. szakemberei mellett az előadók között lesz az NFM Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala, az NFM Közlekedésbiztonsági Szervezet és a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központja.

A HungaroControl Zrt. ezzel a rendezvénnyel járul hozzá a Közlekedési Kultúra Napja országos programjához.

A fórumon a részvétel ingyenes, de előzetes on-line jelentkezés szükséges.

További információ, a részletes program és a regisztrációs felület itt érhető el.