III. Drónkonferencia és Expo 2021

A konferencia részletes PROGRAMJA már elérhető!  

FOR ENGLISH VERSION, PLEASE CLICK HERE

 

Tisztelt Érdeklődő! 

A pilóta nélküli légi járművek megjelenése és egyre nagyobb arányú felhasználása alapjaiban formálja át a hagyományos szolgáltatói szektort. A drónok számos területen – különösen az áruszállításban, az építőiparban, vagy éppen a mezőgazdaságban – kényelmesebb, költséghatékonyabb és sok esetben környezetkímélőbb alternatívát kínálnak a korábban alkalmazott megoldásokkal szemben. Ugyanakkor a dróniparág fejlődése a foglalkoztatás terén is új lehetőségeket teremt: az Európai Bizottság becslései szerint 20 év múlva több mint 100 ezer ember dolgozhat olyan területen, ahol pilóta nélküli repülőeszközökkel végeznek el bizonyos feladatokat.

A HungaroControl a hazai innovációban élen járó állami vállalatként és a repülésbiztonság letéteményeseként elkötelezett a drónokhoz kapcsolódó kutatás-fejlesztésben, illetve a pilóta nélküli légi járművek biztonságos közlekedésének garantálásában. Ugyanakkor küldetésének érzi, hogy közvetítsen a dróniparág egyes szereplői, valamint a hobbi- és professzionális felhasználók között, ezzel erősítve a drónhasználat pozitív társadalmi megítélését, egyszersmind segítve a felhasználók tájékozódását, tudásszerzését.

A HUNGAROCONTROL és a DRÓN KOALÍCIÓ idén is megrendezi a Drónkonferencia és Expo-t, amelynek fókuszában ezúttal az év elejétől hatályos új nemzeti drónszabályozás, a hazai UTM rendszer kialakítása és a magyar iparági törekvések állnak.  

A konferenciát Prof. Dr. Palkovics László Innovációs és Technológiai Miniszter Úr fogja megnyitni.

Tájékoztatjuk, hogy a résztvevők száma korlátozott, kérjük, biztosítsa helyét regisztrációjával.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de a hatályban lévő kormányrendelet alapján kizárólag védettségi igazolással rendelkező személyek vehetnek részt.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy rendezvény plenáris ülését online közvetítjük  www.mydronespace.hu weboldalunkon. A konferencia összes előadását október első felében elérhetővé tesszük a HungaroControl  YouTube-csatornáján.

A konferencia időpontja: 2021. szeptember 28., kedd, 09.00 - 17.00 
A konferencia helyszíne: Puskás Aréna, Business VIP rendezvényterem. 

A regisztráció a nagylétszámú vendég zökkenőmentes beléptetésének érdekében 8.00 órakor kezdődik. A regisztráció helyszíne a VIP Kelet Lobby, amely a Dózsa György úti V. kapu felől közelíthető meg

A helyszín megközelítése: TÉRKÉP ITT!

A konferencia részletes PROGRAMJA már elérhető!

A II. Drón konferenciáról készült kisfilmet itt tekintheti meg.

Kérdéseit az alábbi e-mail címre várjuk: event@hungarocontrol.hu

KIÁLLÍTÓK A RENDEZVÉNYEN:

Helyszín:
PUSKÁS Aréna (1146 Budapest, Istvánmezei út 3-5.)