Munkavállalóink

Emberierőforrás-fejlesztés

A HungaroControl a vállalatirányításban alkalmazott HR rendszereket fokozatosan építi és fejleszti ki. Külön figyelemmel van a munkaköri és az ehhez szorosan kapcsolódó kompetenciarendszer kiépítésére, bevezetésére, és a kompetencia-alapú teljesítmény-értékelési rendszer, valamint a toborzás, kiválasztás, képzés-fejlesztés, tehetség-menedzsment és életpálya-menedzsment kialakítására is. 

A stratégiai HR fejlesztések szerves része a vezetők folyamatos továbbképzése, amely egyéni és tematikus csoportos programokkal valósul meg. A vezetői igényeket szem előtt tartva együttműködés- és team fejlesztésre is lehetőség van.

A légiforgalmi irányítás szakma-specifikusságai miatt a Társaságnál több, egy átlagos vállalatétól eltérő HR rendszer kiépítésére is szükség van, elsősorban a repülésbiztonsági szempontok miatt. Ilyen repülésbiztonsághoz kapcsolódó HR rendszerek, például a Critical Incident Stress Management (CISM), a Fatigue Risk Management (FRM), valamint a Team Resources Management (TRM).

Érdekvédelmi kapcsolatok

A HungaroControlnál több szakszervezet, valamint Üzemi Tanács és Munkavédelmi Bizottság látja el a munkavállalók érdekeinek képviseletét.

 

Esélyegyenlőség

A HungaroControl fontosnak tartja, hogy biztosítsa az esélyegyenlőséget és az egyenlő bánásmódot minden dolgozója számára. Ennek szellemében a Társaság 2013. január 22-én Esélyegyenlőségi Tervet adott ki.

Az Esélyegyenlőségi Terv általános céljai:

  • a hátrányos megkülönböztetés tilalma, egyenlő bánásmód
  • az emberi méltóság tiszteletben tartása
  • partneri kapcsolatok, együttműködés
  • társadalmi szolidaritás
  • méltányos és rugalmas elbánás

 

Belső rendezvények

A HungaroControl munkatársai körében rendkívül népszerűek a belső rendezvényeink. Minden évben több százan vesznek részt a HC Napon és a Mikulás-ünnepségen. Ezek az események nagyszerű alkalmat teremtenek a kikapcsolódásra, egymás jobb megismerésére.

Foglalkozás-egészségügyi szolgálat

A HungaroControlnál foglalkozás-egészségügyi szolgálat áll a dolgozók rendelkezésére. Az orvosi rendelőben munkanapokon elvégzik a munkaalkalmassághoz szükséges vizsgálatokat, akut betegségek gyógyítását, a krónikus betegek gondozását (magas vérnyomás, cukorbetegség, stb.), a szükséges laboratóriumi vizsgálatokhoz a minta levételét, akut rosszullétek esetén elsősegélyt nyújtanak. Ezenkívül a HungaroControl hozzájárul dolgozói egészségének hosszú távú megőrzéséhez is: minden évben néhány hétig tartó komplex szűrővizsgálati program segít megelőzni, illetve korán felismerni a betegségeket. Ilyen szűrővizsgálatok például: szemészet, nyaki-, hasi- és szív ultrahang, fül-orr-gégészet, bőrgyógyászat, csontsűrűség-mérés, valamint a tumormarker-vizsgálatok.

 

Az emberierőforrás-gazdálkodás középtávú céljai

A HR stratégia célja olyan komplex HR rendszerek kialakítása és kompetencia-fejlesztés, amelyben kiemelt szerepet kap a vezetői kompetenciák fejlesztése. Ilyen alaprendszer a munkaköri rendszer és az ehhez kapcsolódó kompetencia rendszer, amely alapján meghatározható, hogy milyen emberi erőforrás szükséges a vállalat számára a céljai eléréséhez. További két HR stratégiai projekt a vezetőfejlesztés, valamint az irányítói nyugdíjrendszer kiépítése, amelynek célja, hogy tervezhető legyen a légiforgalmi irányítói tevékenység ellátásához szükséges erőforrás biztosítása, valamint az érintett munkavállalók munkából történő kivezetése.

Néhány további HR rendszerfejlesztési projekt:

  • kompetencia-alapú teljesítmény-értékelési rendszer
  • vezetői teljesítmény-értékelési rendszer
  • képzés-fejlesztési rendszer
  • toborzás, munkáltatói márka építése
  • tehetség-menedzsment rendszer fejlesztése

Az irányítóképzésről, illetve aktuális állásajánlatainkról a HungaroControl Karrier oldalán olvashat bővebben.