Hírek

2017

Tájékoztató a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es számú futópálya felújítási munkálatairól
A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utas- és teheráru-forgalmának dinamikus fejlődésével összhangban a Budapest Airport nagyszabású modernizációs programot indított, amelynek keretében számos ponton megújul a repülőtér és környezete. 
Nemzetközi innovációs díjat nyert a HungaroControl
A "Felelős és a környezet fenntarthatóságára irányuló innovációk" kategóriában Nemzetközi Minőség-Innováció díjat nyert a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. Az Európai Minőségügyi Szervezet elismerését a magyarországi szabad légtérhasználat megtervezéséért és bevezetéséért ítélték oda a HungaroControlnak.

2016

HungaroControl-os kitüntetettek idén is a Polgári Repülés Világnapján
2016. december 7-én, a Polgári Repülés Világnapjának tiszteletére szakmai fogadás keretében kitüntetéseket adtak át a magyar polgári repülésben kiemelkedő életműveket és egyéb teljesítményeket nyújtó repülési szakembereknek.
Budapest 2.0: Befejeződött a kiemelt fejlesztéseket élő forgalomban demonstráló nemzetközi együttműködés
A nemzetközi összefogással létrejött Budapest 2.0 projekt valós repülések során mutatta be három, a SESAR (a légiközlekedés európai fejlődési irányait meghatározó szervezet) által támogatott technológiai fejlesztés előnyeit. A program a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környezetében demonstrálta a folyamatos süllyedést támogató megoldások lehetőségeit, a műholdas alapú megközelítési eljárások előnyeit, valamint a távoli toronyirányítás alkalmazhatóságát. A HungaroControl szákházában, november közepén tartott szakmai workshop keretében zárult le a demonstrációs feladatok kiértékelése. A projekt teljes költségvetése közel 2,5 millió euró, melynek 50 százalékát a SESAR Közös Vállalkozás (SESAR Joint Undertaking) biztosította.
Októberben ér véget a nyári szezon a HungaroControl számára
A légi közlekedés szempontjából csúcsidőszaknak számító nyári hónapokban havonta 2-3%-kal nőtt a magyar légtér forgalma. Ez a mérték annak fényében számít jelentősnek, hogy az elmúlt két év drasztikus, 20%-os forgalmi növekedése lényegében beépült a HungaroControl tevékenységébe. A magyar légiforgalmi irányítók ezt a páratlan helyzetet is jelentős késések nélkül kezelik. A nyár az irányítás szempontjából október végéig tart, forgalma pedig közel kétszerese a télinek. 
Teltházas HungaroControl előadás a Kutatók Éjszakáján
Megteltek a padsorok és sorban álltak az érdeklődők, hogy kipróbálják a légiforgalmi irányítópult-szimulátort a Kutatók Éjszakáján, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kampuszán, 2016. szeptember 30-án.
Újabb magyar közlekedésfejlesztési beruházásokat javasol támogatásra az Európai Bizottság
Két, a HungaroControl szakemberei által kidolgozott közlekedésfejlesztési beruházást is támogatásra javasol az Európai Bizottság. Az egyik projekt célja a Free Route (szabad légtérhasználat) koncepció európai határokon átnyúló kiterjesztését, a másik a bécsi leszálló gépek hatékony és biztonságos áramlásának magyar légtérben történő támogatását célozza. A pályázatokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai támogatásával nyújtotta be a HungaroControl. A projektek összköltségvetése eléri a 3,1 millió eurót, amelynek 85 százalékát, több mint 2,6 millió eurót az Európai Unió Hálózatfinanszírozási Eszközök (Connecting Europe Facility, CEF) finanszírozza.
TORONY!MAGAS + AIRbility App @ VOLT/EFOTT/SZIGET = Toborzás Innovatív és meglepő toborzási kampány hozott sikert a HungaroControl számára
Közel 3000 látogatót ért el személyesen, és több mint 3700 érdeklődőt regisztrált online a HungaroControl a nyári toborzási és munkáltatói márka építését szolgáló kampánya során. A három könnyűzenei fesztiválon kimagasló érdeklődést hozott az impozáns, 18 méteres TORONY!MAGAS installáció - melyből a bátrabbak ki is ugorhattak, valamint a hozzá tartozó AIRbility applikáció. Az appot - amely a légiforgalmi irányításhoz szükséges készségeket méri - letöltők eddig 108 000 játékot indítottak.  
HungaroControl TORONY!MAGAS a fesztiválokon
A HungaroControl idén első alkalommal vesz részt három nyári könnyűzenei fesztiválon a Társaság munkáltatói márkájának építése, a légiforgalmi irányító szakma népszerűsítése, és toborzási céllal.
Új funkciót kap a HungaroControl léginavigációs szoftvere
Végéhez közeledik a léginavigációs szoftver A-CDM (Airport-Collaborative Decision Making) funkciójának tesztüzeme. A részben uniós forrásból megvalósuló projekt célja egy olyan eljárás létrehozása, amely képes biztosítani, hogy a megfelelő információk időben rendelkezésre álljanak az érintett szereplők – légiforgalmi irányítók, repülőtér, légitársaságok, földi kiszolgáló szervezetek – számára a lehető legpontosabb előzetes tervezés érdekében.