Hírek

2017

Tájékoztató az augusztus 20-i rendezvényekről
A magyar államalapítás ünnepnapjának biztonságos lebonyolítása miatt, a program egyes időszakaiban nagymértékű átmeneti változások tapasztalhatóak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér érkező és induló forgalmának útvonalaiban.
Tájékoztató a Red Bull Air Race versenyről
A Red Bull Air Race verseny ideje alatt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér érkező és induló forgalmának útvonalaiban átmeneti változások tapasztalhatóak, a repülésbiztonság fenntartása érdekében.
Magyar-román-bolgár szabad légtér: tovább csökken a repülők károsanyag-kibocsátása
A HungaroControl Zrt. és a román léginavigációs szolgálat, a ROMATSA segítségével a bolgár légtérben is megvalósult március 30-tól a „free route”, azaz a szabad légtér koncepció. A repülőgépek korlátozások nélkül, szabadon használhatják a légteret, a meghatározott ki -és belépőpontok között, akár a lehető legrövidebb útvonalon. Az eddigi tapasztalatok alapján mindez tovább csökkenti a repülőgépek üzemanyag-felhasználását és a károsanyag-kibocsátást.
Együttműködési megállapodást írt alá a HungaroControl és a Honvédelmi Minisztérium
Hivatásos katonák vezénylésének folytatásáról és a polgári-katonai léginavigáció további fejlesztéséről állapodott meg a Honvédelmi Minisztérium és a HungaroControl
Tájékoztató a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es számú futópálya felújítási munkálatairól
A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utas- és teheráru-forgalmának dinamikus fejlődésével összhangban a Budapest Airport nagyszabású modernizációs programot indított, amelynek keretében számos ponton megújul a repülőtér és környezete. 
Nemzetközi innovációs díjat nyert a HungaroControl
A "Felelős és a környezet fenntarthatóságára irányuló innovációk" kategóriában Nemzetközi Minőség-Innováció díjat nyert a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. Az Európai Minőségügyi Szervezet elismerését a magyarországi szabad légtérhasználat megtervezéséért és bevezetéséért ítélték oda a HungaroControlnak.

2016

HungaroControl-os kitüntetettek idén is a Polgári Repülés Világnapján
2016. december 7-én, a Polgári Repülés Világnapjának tiszteletére szakmai fogadás keretében kitüntetéseket adtak át a magyar polgári repülésben kiemelkedő életműveket és egyéb teljesítményeket nyújtó repülési szakembereknek.
Budapest 2.0: Befejeződött a kiemelt fejlesztéseket élő forgalomban demonstráló nemzetközi együttműködés
A nemzetközi összefogással létrejött Budapest 2.0 projekt valós repülések során mutatta be három, a SESAR (a légiközlekedés európai fejlődési irányait meghatározó szervezet) által támogatott technológiai fejlesztés előnyeit. A program a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környezetében demonstrálta a folyamatos süllyedést támogató megoldások lehetőségeit, a műholdas alapú megközelítési eljárások előnyeit, valamint a távoli toronyirányítás alkalmazhatóságát. A HungaroControl szákházában, november közepén tartott szakmai workshop keretében zárult le a demonstrációs feladatok kiértékelése. A projekt teljes költségvetése közel 2,5 millió euró, melynek 50 százalékát a SESAR Közös Vállalkozás (SESAR Joint Undertaking) biztosította.
Októberben ér véget a nyári szezon a HungaroControl számára
A légi közlekedés szempontjából csúcsidőszaknak számító nyári hónapokban havonta 2-3%-kal nőtt a magyar légtér forgalma. Ez a mérték annak fényében számít jelentősnek, hogy az elmúlt két év drasztikus, 20%-os forgalmi növekedése lényegében beépült a HungaroControl tevékenységébe. A magyar légiforgalmi irányítók ezt a páratlan helyzetet is jelentős késések nélkül kezelik. A nyár az irányítás szempontjából október végéig tart, forgalma pedig közel kétszerese a télinek. 
Teltházas HungaroControl előadás a Kutatók Éjszakáján
Megteltek a padsorok és sorban álltak az érdeklődők, hogy kipróbálják a légiforgalmi irányítópult-szimulátort a Kutatók Éjszakáján, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kampuszán, 2016. szeptember 30-án.