Ott voltunk az Airspace World 2024-en!

Genf-Budapest, 2024. április 5. - A HungaroControl ismét standdal vett részt a léginavigációs iparág egyik legfontosabb éves rendezvényén, a genfi Airspace World 2024-en, ahol a légiközlekedési ágazat legfontosabb szereplői találkoztak. Vállalatunk bemutatta a saját fejlesztésű mirTWR távoli digitális toronyirányítási rendszerét, de a résztvevők megismerkedhettek a magyar légiforgalmi szakemberek innovatív szemléletét tükröző ATM System Test Tool eszközzel is, illetve megtudhatták, hogy a hazai UTM-ökoszisztéma kiépítése érdekében milyen lépéseket tettünk. 

Az eseményen való részvétel nem csupán arra teremtett kiváló lehetőséget, hogy bemutassuk legújabb termékeinket és fejlesztéseinket, de kapcsolatépítésre is hasznosnak bizonyult. A három nap során számtalan, előre egyeztetett vagy spontán létrejött vezérigazgatói, igazgatói és szakértői szintű beszélgetést folytattunk partnereinkkel és más ANSP-k képviselőivel. Reményeink szerint ezekből olyan együttműködések születhetnek, amelyek segíthetnek új ötleteink és stratégiai célkitűzéseink megvalósításában.

Három nagy témakörrel érkeztünk az Airspace World 2024-re, amiket az impozáns standunkon megjelenítettünk. Az érdeklődőknek részletesen bemutattuk az UTM területén elért eddigi eredményeinket, vagyis azt, hogy milyen szolgáltatásokat nyújtunk a pilóta nélküli légi járművek üzemeltetőinek, illetve mik a jövőbeni terveink ezen a téren.

Az HungaroControl egyik legfontosabb fejlesztését, a mirTWR-t egy demopulton, kijelzők segítségével prezentáltuk a jelenlévőknek, akik vállalatunk szakembereitől részletesen informálódhattak a rendszer technikai paramétereiről és annak előnyeiről. Rendkívül nagy érdeklődés mutatkozott a megoldás iránt, ami elmondható az ATM System Test Tool-ra is. Az automata rendszertesztelő szoftverünk felkeltette az ATM rendszerfejlesztők és integrátorok figyelmét, így több mint két tucat partnercéggel beszélgettünk, akik potenciális vevőként álltak elő.

Társaságunk munkatársai szakmai előadásokat is tartottak, valamint kerekasztal-beszélgetések során is megosztották tudásukat és tapasztalataikat az ATM területén zajló fontosabb fejlesztési irányokat illetően. A munkamegbeszélések mellett jutott idő a kötetlenebb és informálisabb légkörű társalgásra is. A HungaroControl közösségi eseményén csaknem 200 résztvevő kóstolhatta meg finom falatok kíséretében a magyar italkülönlegességeket, mialatt szakmai eszmecserét folytattak egymással.   

Összességében a Genfben való jelenlétünk sikeresnek mondható, hiszen a rendezvény lehetőséget adott arra, hogy kapcsolatokat építsünk, új üzleti lehetőségek után kutassunk, és bemutassuk legfrissebb fejlesztéseinket és termékeinket egy szélesebb szakmai közönség előtt.