Rólunk

A HungaroControl Zrt. Magyarország egyik legsikeresebb állami tulajdonú vállalata, amely légiforgalmi szolgáltatásokat nyújt a magyar légtérben, illetve a NATO felkérése alapján a Koszovó feletti magas légtérben is. A társaság tevékenységi körébe tartozik a légiforgalmi szakszemélyzet képzése, emellett légi navigációs kutatás-fejlesztéssel is foglalkozik. Egyedüli részvényese az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt.

A több mint 700 főt foglalkoztató HungaroControl költségvetési támogatásban nem részesül, gazdálkodása kiegyensúlyozott és nyereséges. A társaság az európai légi közlekedés hatékonyságát célzó Egységes Európai Égbolt program (Single European Sky) támogatója, a közép-európai funkcionális légtérblokk (Functional Airspace Block Central Europe, FAB CE) tagja – az osztrák, a cseh, a szlovák, a horvát, a szlovén és a bosnyák szolgáltatóval együtt.

Az európai integrációs kihívásokra a HungaroControl tizenkét innovatív programmal válaszol. A komplex vállalatfejlesztési stratégia három pillére a cég muködésének optimalizálása, a légiforgalmi szolgáltatások és az infrastruktúra fejlesztése, valamint nemzetközi oktatási, kutatás-fejlesztési és szimulációs tudásközpont létrehozása.

A HungaroControl célja, hogy szolgáltatásainak folyamatos fejlesztése fokozza a magyar légiforgalmi irányítás nemzetközi elismertségét, illetve versenyképes működése és beruházásai növeljék a vállalat értékét.