Rólunk

A HungaroControl, Magyarország egyik legsikeresebb állami tulajdonú vállalata, légiforgalmi szolgáltatásokat nyújt a magyar légtérben és (a NATO felkérése alapján, a Koszovó feletti magas légtérben is), a légiforgalmi szakszemélyzet képzését végzi és léginavigációs kutatás-fejlesztéssel is foglalkozik. Egyedüli részvényese a Magyar Állam, alapítói és tulajdonosi jogait pedig a Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. gyakorolja. 

A több mint 700 főt foglalkoztató HungaroControl költségvetési támogatásban nem részesül, gazdálkodása kiegyensúlyozott és nyereséges. A társaság az európai légi közlekedés hatékonyságát célzó Egységes Európai Égbolt program (Single European Sky) támogatója, a közép-európai funkcionális légtérblokk (Functional Airspace Block Central Europe, FAB CE) tagja – az osztrák, a cseh, a szlovák, a horvát, a szlovén és a bosnyák szolgáltatóval együtt.

Az európai integrációs kihívásokra a HungaroControl tizenkét innovatív programmal válaszol. A komplex vállalatfejlesztési stratégia három pillére a cég muködésének optimalizálása, a légiforgalmi szolgáltatások és az infrastruktúra fejlesztése, valamint nemzetközi oktatási, kutatás-fejlesztési és szimulációs tudásközpont létrehozása.

A HungaroControl célja, hogy szolgáltatásainak folyamatos fejlesztése fokozza a magyar légiforgalmi irányítás nemzetközi elismertségét, illetve versenyképes működése és beruházásai növeljék a vállalat értékét.