Eseti légtér kijelölése

A HungaroControl Zrt. ezúton tájékoztatja az érintetteket, hogy a magyar légtér igénybevételéről szóló 4/1998. (I. 16.) Korm. rendelet 5. § (3) bekezdés b) pont bb) alpontja alapján amennyiben az eseti légteret olyan légtéren belül tervezik kijelölni, amelyben műszer szerinti repülés engedélyezett, a kérelemhez mellékelni kell az illetékes légiforgalmi szolgáltató véleményét a közzétett repülési eljárások biztonságos végrehajthatóságáról.

Felkérjük az érintetteket, hogy a HungaroControl Zrt. szolgáltatási területén tervezett eseti légterekre vonatkozó vélemény elkészítésével kapcsolatos igényüket az igényelt eseti légtérre vonatkozóan ugyanazon adattartalommal küldjék meg mint ahogyan azt az eseti légtér kérelem formanyomtatványra feltüntetnek majd. Az igényt az alábbi módon juttassák el:

1.) levélben: HungaroControl Zrt. Módszertani és Koordinációs Osztály, 1185 Budapest, Igló utca 33-35.

2.) e-mailben: Esetilegter@hungarocontrol.hu

Felhívjuk az eseti légteret igénylők figyelmét, hogy a 4/1998. (I. 16.) Korm. rendelet 5. § (3) bekezdés b) pont bb) alpontja szerinti biztonsági elemzés elkészítése nem a HungaroControl Zrt. feladata, valamint arra, hogy az igények feldolgozásához legalább tíz munkanap szükséges. Amennyiben az igényelt eseti légtér vizsgálata indokolja, az eljárás hosszabb ideig is eltarthat. Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy a kérelmet a tervezett igénybevétel előtt legalább 30 naptári nappal kell benyújtani a Katonai Légügyi Hatóság részére!