Teltházas HungaroControl előadás a Kutatók Éjszakáján

Megteltek a padsorok és sorban álltak az érdeklődők, hogy kipróbálják a légiforgalmi irányítópult-szimulátort a Kutatók Éjszakáján, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kampuszán, 2016. szeptember 30-án.

A HungaroControl évek óta résztvevője a nagysikerű, az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett európai szintű rendezvénynek, a Kutatók Éjszakájának. 

Az idei program a repülésbiztonságról szólt. Délutántól késő estig négy előadást hallgathatott meg a közönség, amelyek mindegyike a hazai légiforgalmi irányítást érintő repülésbiztonsági fejlesztéseket járta körül.

Az érdeklődők kipróbálhatták azt a légiforgalmi irányítópult-szimulátort is, amelyen a HungaroControl kutatás-fejlesztési és szimulációs központja, a CRDS szakértői által írt DEMO szoftver futott. A szimulátoron egyszerűen és szemléletesen mutatható be a légiforgalmi irányítók munkája a laikus érdeklődők számára, akik így személyesen is megtapasztalhatták a szakma szépségét és összetettségét.

A rendezvényre ellátogató több, mint 100 érdeklődő tájékoztatást kapott a cégről, a légiforgalmi irányító képzésről, és az azt megelőző felvételi eljárásról is.