Mágneses erőtér a 10 éves HungaroControl standján

A magyar légiforgalmi szolgálat idén harmadik alkalommal vett részt a hozzá hasonlóan 10. jubileumát ünneplő HVG Állásbörzén. A szervezők által meghirdetett standok versenyén a még újoncnak számító HungaroControl Zrt. lett „A börze tehetségmágnese” kategória 1. helyezettje.

Két nap alatt több mint 800 érdeklődő fordult meg a HungaroControl standján, ahol a látogatók megismerkedhettek a repülők karmestereinek munkájával, a jelentkezési feltételekkel, és számos érdekességet tudhattak meg a tapasztalt légiforgalmi irányítóktól.

A HVG Állásbörze szervezőinek elismerését a tájékoztatást adó munkatársak elkötelezett és készséges hozzáállásával, valamint a megcélzott álláskereső közönség számára is vonzó, ötletes megjelenéssel vívta ki a légiforgalmi szolgálat. A tavalyi évhez képest a látogatók is kétszer annyi mosoly kártyával fejezték ki megelégedettségüket a helyszínen.

A standon több mint százan regisztrálták igényüket a kiválasztási folyamatban való részvételre. Ők hamarosan egy többfordulós felvételi eljárásban mérettetik meg magukat. Aki sikeresen oldja meg a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő feladatokat, az a 2011 szeptemberében megnyitott Entry Point Central légi navigációs akadémia diákjaként haladhat tovább az irányítóvá válás útján.

A budapesti székhelyű, közép-európai oktatási központ a HungaroControl Zrt. és Európa legnevesebb képzési központja, a skandináv Entry Point North akadémia közös leányvállalata. A hosszú távú partnerség célja, hogy Magyarország magasabb színvonalra emelje légiforgalmi irányítóinak alapképzését, versenyképes tudást és magas nemzetközi presztízsű végzettséget biztosítva a következő generációknak. A kétéves angol nyelvű képzés végén a sikeresen vizsgázó diákok az Európai Unió valamennyi tagállamában elismert bizonyítványt kapnak, így az akadémia kapui más országok előtt is nyitva állnak.