Mától a HungaroControl is Magyarország kiemelt exportőr partnere

Budapest, 2020. június 22. – A magyar kormány által alapított Kiemelt Exportőr Partnerségi Program tagjává választották a HungaroControlt. Az erről szóló megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Szepessy Kornél, a társaság vezérigazgatója írta alá 2020. június 22-én, Budapesten.

A Kiemelt Exportőr Partnerségi Program (KEPP) egy kifejezetten magyar tulajdonú, a hazai exporthoz jelentősen hozzájáruló cégek számára létrehozott együttműködési megállapodás. A program egyrészt a magyarországi vállalatok külpiaci tevékenységét hivatott elismerni, másrészt az állami exportösztönzési intézményrendszer eszközeivel további segítséget nyújt nekik a külföldi piacokon történő érvényesüléshez. Célja ugyanígy a kiemelt kiszállító vállalatokkal fennálló együttműködés elmélyítése, azok szorosabb bevonása az állami exportpromóciós programokba, illetve a szakpolitikai egyeztetésekbe. A 2019 márciusában elfogadott Nemzeti Exportstratégia célkitűzéseivel összhangban, a KEPP tagjai nemzetközi szinten is széles körben ismert „magyar multinacionális vállalatokká”, országimázst megtestesítő márkává fejleszthetők.

A HungaroControl kiemelt exportőr partnerré válása nem csupán elismerése a légiforgalmi szolgáltatásokat nyújtó állami vállalat külgazdasági tevékenységének, de támogatja a fejlődésünket is – emelte ki Szepessy Kornél vezérigazgató.

Hozzátette: az együttműködés további lehetőséget ad az üzletfejlesztésre a léginavigáció, illetve az ehhez kapcsolódó szolgáltatások terén. Emellett megteremti a hosszú távú és tartós külpiaci növekedést elősegítő párbeszéd kereteit.