Repülésbiztonság

A HungaroControl Zrt. alaptevékenysége a léginavigációs szolgáltatás biztosítása Magyarország légterében és egyéb, szerződésekben meghatározott külföldi légterekben. Évente légi járművek százezrei, és így a rajtuk utazó és dolgozó személyek milliói részesülnek közvetlenül vagy közvetve az általunk nyújtott speciális szolgáltatásokból. Szolgáltatásainkat magasan kvalifikált légiforgalmi irányítók végzik világszínvonalú technológia támogatásával. Elsődleges célunk, hogy a léginavigációs szolgáltatást a XXI. században elvárt biztonsági és szolgáltatói szinten, és a lehető leghatékonyabb módon végezzük, a társadalomra, a környezetre, és a fenntartható fejlődésre gyakorolt hatások figyelembe vételével. Ezt tükrözi a vállalati stratégia (HungaroControl 2025) és a teljes operatív működésre kiterjedő Repülésbiztonsági Program is.

STRATÉGIAI SZINTŰ REPÜLÉSBIZTONSÁG- és MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS

A HungaroControl Zrt. a vezető léginavigációs szolgáltatókkal egyidőben, az elsők között vezette be integrált repülésbiztonság- és minőségirányítási rendszerét (ISQMS). Ezzel a robosztus rendszerrel tudjuk biztosítani, hogy minden alkalmazottunk eredményesen tudjon együttműködni a Társaság repülésbiztonsági teljesítményszintjének fenntartásában és javításában. Az ISQMS működtetése szisztematikus módon garantálja, hogy tevékenységünk minden lépésénél figyelembe vegyük a repülésbiztonsági szempontokat, azonosítsuk és kezeljük a repülésbiztonsági kockázatokat, megfelelő ellenőrzés és monitorozás mellett végezzük tevékenységeinket.

A rendszer alapja a Repülésbiztonsági, minőségirányítási  és védelmi politika, melyben a legfontosabb vállalásainkat deklaráljuk. 

A REPÜLÉSBIZTONSÁGI TELJESÍTMÉNY FIGYELEMMEL KÍSÉRÉSE

A HungaroControl Zrt. elkötelezett a repülésbiztonság folyamatos javítása iránt, ezért kötelező és önkéntes repülésbiztonsági eseménybejelentő rendszert is működtet, és a beérkezett jelentések alapján az eseményeket kivizsgálja, a tanulságokat a biztonság javítása érdekében eljárásaiba beépíti. A HungaroControl Zrt. Just Culture Politikájában rögzített elvek mentén támogatja az események bejelentését.

KAPCSOLAT

Írjon nekünk a safety@hungarocontrol.hu címre, ha repülésbiztonsági jellegű kérdése, észrevétele, bejelentenivalója van a HungaroControl Zrt. szolgáltatásával kapcsolatban.

Kurucz Mihály

Repülésbiztonsági, Minőségirányítási és Belső Ellenőrzési Igazgató

HungaroControl Zrt.