EPC

Az EPC (Entry Point Central) a HungaroControl, valamint a svéd, dán és norvég légiforgalmi szolgálat oktató központja, az Entry Point North 2011-ben megnyitott,  Budapesten működő közös légi navigációs akadémiája. 

Az EPC légiforgalmi irányítók kezdő képzését végzi, világszínvonalú skandináv módszerek felhasználásával és felkészült magyar oktatók segítségével – így biztosít versenyképes tudást, jól működő oktatási formát és magas nemzetközi presztízsű végzettséget a magyar légiforgalmi irányítók következő generációinak. 

A korábbi képzési rendszerhez képest újdonság, hogy a hallgatók már az oktatás korai szakaszától gyakorlati ismereteket szerezhetnek, hiszen a képzés 5. hetétől használják az EPC szimulátorát, valamint a Wizz Airrel meglévő együttműködés keretében a légitársaság gyakorlórepülésre viszi az akadémia hallgatóit, ahol „élesben” figyelhetik meg a pilótakabinban zajló eseményeket. Az angol nyelvű képzés teljes mértékben megfelel a légiforgalmi irányítás európai csúcsszervezete, az EUROCONTROL előírásainak, így a légiforgalmi akadémia 2013-tól más országok előtt is megnyitotta kapuit. 

A légiforgalmi irányítók kezdő képzése mellett az EPC továbbképzésekkel is foglalkozik: ilyen az OJTI (munkahelyi gyakorlati oktató-képzés), az  OJTI Refresher (a gyakorlati oktatók felfrissítő képzése) és az Assessor (értékelő képzés). 

Az EPC szolgáltatási körébe tartozik még a HungaroControl számára nyújtott repülésszakmai angol nyelvi képzés, valamint a pilóták angol nyelvi vizsgáztatási feladatainak ellátása is.

További információért látogassa meg az EPC honlapját!