Tudásközpont

A HungaroControl a nemzetközi versenykörnyezet kihívásaira válaszolva létrehozza Közép-Európa egyetlen légiforgalmi oktatási, szimulációs és kutatás-fejlesztési tudásközpontját, amely bármely légiforgalmi szolgálat rendelkezésére áll.

A HungaroControl tudásközpontjának fő alkotóelemei az egész Európára nyitott Entry Point Central légiforgalmi irányító akadémia; a CRDS (Centre of Research, Development and Simulation), Közép-Európa legnagyobb, legmodernebb technológiával felszerelt kutatás-fejlesztési és szimulációs központja; valamint a 3D toronyszimulátor. A tudásközpont fontos része lesz a tartalék irányítóközpont (ANS I) fejlesztése és párhuzamosan valósidejű szimulációs képességgel való felruházása, vagy a 2018-ban elkészülő távoli irányításra is alkalmas, virtuális torony. Nagy nemzetközi figyelem övezi a HungaroControl új, léginavigációt segítő eljárásainak és módszereinek fejlesztését is, mint a csúcstechnológiát képviselő légiforgalmi irányító rendszer, a MATIAS (Magyar Automated and Integrated Air Traffic System) Build 10 és a folyamatos süllyedést biztosító forgalomszervezési eljárásokat támogató Merge Strip.

 A HungaroControl Repülési Szakkönyvtára Magyarország egyetlen, külső érdeklődők számára is igénybe vehető légiforgalmi dokumentációja.