VFR Repülésbiztonsági Fórum – a HungaroControl idén is várja a kisgépeseket

A magyar légiforgalmi szolgálat immár hatodik alkalommal rendezi meg a látvarepülés szabályai szerint közlekedők legfontosabb hazai tanácskozását, a VFR Repülésbiztonsági Fórumot. A 2022. március 11-i online eseményen a kisgépes pilóták és oktatók, valamint a repülési szakemberek részvételére egyaránt számítanak, de várják a repülőterek és a pilótaszervezetek képviselőit is.

Az élőben közvetített fórum előadásaiból a résztvevők a többi között tájékozódhatnak a FIC Észak szektorral kapcsolatos újdonságokról és a készülő VFR Manual nevű digitális kiadványról. De hasznos információkat kaphatnak az eseti légterek szabályos aktiválásával és használatával, valamint a repülésre való felkészüléssel kapcsolatban. Ugyanakkor a koronavírus-járvány repülésbiztonságra gyakorolt hatásáról is szó esik.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a rendezvényt idén is online tartják meg, ezért a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Az előadásokat az előre megküldött internetes elérhetőségen, élőben követhetik majd az érdeklődők.  

Regisztráció és további részletek a rendezvényről ITT.